ACTIVITAT

17.02.2018

Ds

VISITA GUIADA DES DE LA IMATGE: LÍMITS I FRAGMENTS A LA REPRESENTACIÓ FOTOGRÀFICA EN ORNAMENT = DELICTE?

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitat / Visita
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: Ornament = delicte?
DATA: Dissabte 17 de febrer de 2018

VISITA GUIADA DES DE LA IMATGE: LÍMITS I FRAGMENTS A LA REPRESENTACIÓ FOTOGRÀFICA EN ORNAMENT = DELICTE?*

Una lectura proposada per Almudena Soullard i Marta F. Gimeno

La imatge fotogràfica sempre ha estat relacionada amb conceptes com l’objectivitat o la veritat, sent sempre testimoni d’un esdeveniment real i inqüestionable. Aquesta veracitat, que se li concedeix des de la seua aparició al s. XVIII, i aparentment forma part de la seua naturalesa, ha sigut el motor que ha concedit el poder inqüestionable a aquest medi i l’ha transformat en una font de coneixement objectiva. No obstant açò, atenent als grans tòpics representats des d’aquest medi, es innegable l’aspecte ornamental i fetitxista d’aquest. 

L’exposició Ornament = delicte? s’ha constituït com un espai de reflexió sobre les imatges i la seua vinculació amb les arts decoratives. A partir del text d’Adolf Loos, es proposa repensar el projecte abstracte per a incloure altres mirades i trencar amb les lògiques de la representació. No obstant açò, en aquest marc, ens centrem en la fotografia ja que des de la seua naturalesa aprehensiva del món, aquesta lluita per a gaudir de la llibertat d’altres mitjans de representació com la pintura o l’escultura, buscant alliberar-se del formalisme intrínsec al qual està sotmesa. 

A través de la visita es proposa fer un recorregut per artistes de la Col·lecció Per Amor a l’Art els quals empren el medi fotogràfic al que la representació del cos i el motiu floral es relacionen. Tots dos elements, plasmats a través d’aquest medi, serveixen coma punt de partida per a analitzar la pràctica de distints autors i els contexts en què s’inscriuen les seues obres, així com la relació amb els tòpics fotogràfics tant a nivell formal com a nivell teòric. Distintes mirades i fragments ens permeten reconstruir imaginaris als quals la forma frega en ocasions l’abstracció. L’índex de les fotografies i el motiu ornamental s’entrecreuen per a donar peu a distintes lectures sobre el cos i la naturalesa viva, sobre el present i la seua finitud inexorable, propis del medi fotogràfic. 

s mirades i fragments ens permeten reconstruir imaginaris als que la forma frega en ocasions l’abstracció. L’índex de les fotografies i el motiu ornamental s’entrecreuen per a donar peu a distintes lectures sobre el cos i la natura viva, sobre el present i la seua finitud inexorable, propis del medi fotogràfic.

* Activitat en el marc de col·laboració entre el Màster de fotografia de la UPV i la Fundació Per Amor a l’Art.

 

 

© Imogen Cunningham Trust
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS