ACTIVITAT

29.09.2017

Dv

VISITA GUIADA: PROCESSOS, BLEDA Y ROSA

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Visita
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: Bleda y Rosa. Geografia del temps
DATES: 14 de juliol i 29 de setembre de 2017

PROCESSOS són visites guiades en primera persona, en les quals els artistes compartiran experiències, imaginaris, recerques i referències

María Bleda i José María Rosa contextualitzaran l’exposició Bleda y Rosa. Geografia del temps, la qual aplega vint-i-cinc anys de treball fotogràfic. La mostra s’articula al voltant de la sèrie Campos de batalla i es completa amb les sèries Campos de fútbol, Origen i Prontuario.

L’espai és el que era mort, fixat, no dialèctic, immòbil. Per contra, el temps era ric, fecund, viu, dialèctic.

Michel Foucault

Habitualment s’ha narrat la història com una successió de fets i esdeveniments encadenats temporalment. Una data i el nom d’un lloc acaben fixats en la memòria col·lectiva i simbolitzen l’espai geogràfic i el fet mateix i se’ls apropien. Mentre, el territori o el paisatge, escenari fonamental dels fets, roman quiet, ocult.

Abordar el paisatge des de l’experiència, contemplar-lo sent conscients del que hi va ocórrer, ens permet –interpretant les empremtes que hi ha als llocs i en la nostra memòria– conéixer i construir la nostra mirada pròpia.

Bleda y Rosa

María Bleda i José María Rosa són artistes i professors convidats en diverses universitats. Treballen conjuntament des de fa més de dos dècades i el nucli fonamental de la seua obra és la representació del territori, amb el qual busquen ressaltar el complex encreuament de cultures i temps que el conformen.

Han presentat els seus projectes de manera extensa mitjançant conferències i exposicions internacionals, entre les quals cal destacar les fetes en el Kunsthalle zu Kiel (2003), el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo i la Universidad de Salamanca (2009) o el Real Jardín Botánico de Madrid (Ante el Tiempo, PHE 2010). També han participat en Rencontres d’Arles, Magasin des Ateliers (Arles, 2005); Mediterranean: Between Reality and Utopia, The Photographers’ Gallery (Londres, 2004), o MANIFESTA 4 (Frankfurt, 2002). En el 2008 els van concedir el Premio Nacional de Fotografía.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS