ACTIVITAT

01.03.2019

Dv

VISITA NOCTURNA AL CELLER MEDIEVAL

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Visita
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Divendres 1 de març a les 21.00h
IDIOMA: Castellà
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar aforament (cal inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació)

Bombas Gens ens ofereix la possibilitat de poder realitzar aquesta visita nocturna a les restes conservades de l’antiga Alqueria de Comeig situada a la parcel·la que ara ocupa el jardí del centre d’art.

Durant la visita, podrem viure la sensació de submergir-nos a l’interior del celler subterrani construït al voltant de l’any 1500, i contemplar els elements originals del mateix: els seus murs, la volta de rajola, els bancs correguts, la xicoteta bassa per a arreplegar el most produït pel xafat del raïm i una de les gerres recuperades.

A més del celler, també es conserven altres elements de l’alqueria, com: la llar de la cuina, una bassa circular per al xafat del raïm i un conjunt de bells paviments de taulells blaus i blancs d’estil maniser de finals del segle XV.

Aquests vestigis arqueològics de gran valor històric relacionats amb l’activitat vinícola que es practicava a aquesta alqueria de Marxalenes, es descobriren durant les excavacions científiques dutes a terme durant l’estiu de 2016.

 

*La visita al celler té accés difícil en certes parts del seu recorregut; per la qual cosa és convenient portar calçat adequat. Les persones amb mobilitat reduïda que no puguen accedir a la totalitat del recorregut disposaran de material audiovisual complementari per a que puguen gaudir de les mateixes.

 

Fotos: Salvador Iacovodonato

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

21.06.2019

Dv

Noise Factory. Al voltant de ‘La mirada de les coses’

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.06.2019

Ds

Visites inclusives llengua de signes

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

26.06.2019

Dc

Lectures expandides de «Llums de Bohèmia», de Valle-Inclán

LLEGIR MÉS