ACTIVITAT

01.03.2019

Dv

VISITA NOCTURNA AL CELLER MEDIEVAL

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Visita
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Divendres 1 de març a les 21.00h
IDIOMA: Castellà
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar aforament (cal inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació)

Bombas Gens ens ofereix la possibilitat de poder realitzar aquesta visita nocturna a les restes conservades de l’antiga Alqueria de Comeig situada a la parcel·la que ara ocupa el jardí del centre d’art.

Durant la visita, podrem viure la sensació de submergir-nos a l’interior del celler subterrani construït al voltant de l’any 1500, i contemplar els elements originals del mateix: els seus murs, la volta de rajola, els bancs correguts, la xicoteta bassa per a arreplegar el most produït pel xafat del raïm i una de les gerres recuperades.

A més del celler, també es conserven altres elements de l’alqueria, com: la llar de la cuina, una bassa circular per al xafat del raïm i un conjunt de bells paviments de taulells blaus i blancs d’estil maniser de finals del segle XV.

Aquests vestigis arqueològics de gran valor històric relacionats amb l’activitat vinícola que es practicava a aquesta alqueria de Marxalenes, es descobriren durant les excavacions científiques dutes a terme durant l’estiu de 2016.

 

*La visita al celler té accés difícil en certes parts del seu recorregut; per la qual cosa és convenient portar calçat adequat. Les persones amb mobilitat reduïda que no puguen accedir a la totalitat del recorregut disposaran de material audiovisual complementari per a que puguen gaudir de les mateixes.

 

Fotos: Salvador Iacovodonato

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS