ACTIVITAT

When shapes are born. La playlist d’Ángela de la Cruz

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives durant el període #QuedatACasa. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

Ángela de la Cruz (La Corunya, 1965) viu i treballa a Londres des de finals dels anys huitanta. La seua pràctica artística se situa entre la pintura i l’escultura. Bastidors deformats, trencats, llenços torts o recolzats en el sòl… són gestos deliberats i sistemàtics que busquen un resultat cru i irònic, una ruptura amb la bidimensionalitat del llenç i una immersió en l’espai tridimensional. Aquests gestos violents d’autodestrucció de la pintura responen a una intenció per part de l’artista de deslligar-se de la grandiositat de la història de l’art i de la pintura com medi canònic. Ha sigut nominada al Turner Prize en 2010 i guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques en 2017.

En l’exposició “Hiperespais. Col·lecció Per Amor a l’Art” es presenta la peça Weight (Cerulean Blue), una mostra que reflexiona entorn de la construcció material de l’espai. Amb el recurs del monocrom, aquesta obra de 2017 juga amb la pintura i la matèria, creant una peça que es defineix com a escultura, pintura i arquitectura: no és cap de les tres coses però ho és tot alhora.

A més, la Col·lecció Per Amor a l’Art alberga també altres dues peces de l’artista com són Standing Up Box Large with Small Box (Orange) (2015) i Half Vertical (Recylcled) (2004-15). Totes dues obres es van mostrar en l’exposició “Ornament = delicte? Col·lecció Per Amor a l’Art” en 2017.

Ángela de la Cruz es va traslladar a Londres amb la finalitat d’estudiar art després d’haver-se llicenciat en Filosofia i Lletres en la Universitat de Santiago de Compostel·la. Va triar anar-se a Londres per la música i l’ambient que hi havia. Aqueixa escena i, per descomptat, la música ha sigut una gran influència en la seua obra plàstica i és per això que l’hem convidada a crear una playlist per a #BombasGensVirtual. Cruz, amb l’ajuda de Gerry Ivers, ha compilat 15 temes que ha titulat WHEN SHAPES ARE BORN: un recorregut no cronològic per diferents estils musicals des de mitjan setanta fins hui.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS