ACTIVITAT

Xavier Ribas sobre la seua obra “Nómadas”

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives durant el període #QuedatACasa. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

Un dels principals objectius de Bombas Gens Centre d’Art des de la seua obertura és gestionar préstecs de les obres pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l’Art a diverses institucions de tot el món, sota la corresponent supervisió i control de l’acompliment dels estàndards internacionals de conservació. Un exemple d’aquesta pràctica és el préstec de les obres de l’artista català Xavier Ribas.

Xavier Ribas és professor de la Universitat de Brighton i professor del Màster de Fotografia de la Universitat Politècnica de València. El seu treball fotogràfic investiga llocs i històries disputades i geografies de l’abandonament. A més, ha col·laborat en la investigació, l’exposició i la publicació de projectes amb diferents universitats. Ha rebut nombrosos guardons i ha participat en nombroses exposicions internacionals.

A l’octubre de l’any 2011 la seua obra “Nómadas” passa a formar part de la Col·lecció Per Amor a l’Art juntament amb les sèries “Sense títol” (Picnic), 1994-1997 i “Sense títol”, 1994-1997, exposades a la mostra «El Pols de el cos »a Bombas Gens del 14 de març de 2018 al 10 de febrer de l’2019. “Nómadas” consta de 33 fotografies en blanc i negre, 2 fotografies en color, un text i una impressió en paper fotogràfic d’una imatge extreta de Google que componen un políptic de gran força visual.

Nòmades s’inclou des de l’any 2015 a l’exposició “A Handful of Dust” (Un grapat de pols), un projecte del comissari David Campany sobre la història de l’últim segle. Es tracta d’un viatge visual a través d’alguns dels seus insòlits imaginaris a partir de les imatges de la pols des del reconeixement aeri, la destrucció en temps de guerra i els desastres naturals, fins a la descomposició urbana, la brutícia domèstica o la medicina forense, mitjançant l’abstracció i l’art conceptual. Inclou treballs de 30 artistes i fotògrafs com John Divola, Marcel Duchamp, Walker Evans, Mona Kuhn, Man Ray, Gerhard Richter, Sophie Ristelhueber, Aaron Siskind, Shomei Tomatsu, Jeff Wall o Nick Waplington.

Començant el recorregut a Le Bal, Paris (16 octubre 2015 – 31 gener 2016), l’obra va continuar viatjant a Whitechapel Gallery, Londres (7 juny 2017-3 setembre 2017), California Museum of Photography, Califòrnia (7 de juliol 2018-9 desembre 2018), The Pollygon Gallery, Vancouver (8 febrer 2019 – 28 abril 2019) i Ryerson Image Center, Toronto (2020.01.22 – 2020.04.05), on es troba per al seu pròxim destí: Taiwan.

Per acostar-nos més a l’obra “Nómadas”, Xavier Ribas ens brinda unes paraules des de Londres, explicant-nos amb detall el seu treball.

A més, vos proposem visionar el vídeo del passat 25 de novembre de l’2019 i gaudir de la seua conferència a Bombas Gens amb motiu de laboratori impartit per l’artista: “Desplaçaments, desorientacions, desarrelaments”. En aquesta xarrada, Ribas revela els seus processos de treball i investigacions.


  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS