EDUCACIÓ

18.10.2019

13.12.2019

(EN) PROCÉS amb Víctor del Río. Assaig d’una exposició

DADES
PRÀCTIQUES

ORIENTAT A: qualsevol persona interessada
DATES: del 18 d’octubre al 13 de desembre de 2019
PLACES: 20

Víctor del Río dirigirà esta edició d'(EN) PROCÉS que posarà el focus en el treball sobre la Col·lecció Per Amor a l’Art amb l’objectiu d’ampliar-hi mirades i lectures.

 

ÉCFRASIS. ASSAIG D’UNA EXPOSICIÓ

“Este taller es planteja com una proposta col·laborativa d’anàlisi i estudi de la Col·lecció Per Amor a l’Art. S’hi duran a terme una sèrie de conceptes associats als mecanismes de lectura i escriptura de les obres d’art contemporani mitjançant el muntatge expositiu com a forma d’assaig. En relacionar-nos amb objectes, imatges i obres de caràcter visual en un context museogràfic o expositiu duem a terme, de manera més o menys conscient, operacions lingüístiques d’interpretació que ens porten a integrar allò que veiem en un relat. Només podem arribar a formular este relat en la mesura en què ens fem conscients dels sentits amb què interpretem les obres. Ho fem així tant si compartim allò que veiem com si ho rebutgem. Les raons per a la complicitat o el rebuig són en sí mateixa transferències del sentit que fem des dels nostres marcs ideològics. En ambdós casos, emergeix una determinada forma de contar el que hem vist de la que es serveixen, entre d’altres, els crítics, els historiadors o els pensadors. Tot això té el seu origen en un vincle ancestral entre els actes de representar i narrar (écfrasis). La capacitat per donar sentir a les coses o a les imatges té una naturalesa híbrida entre la recepció visual i la construcció lingüística. En este taller posarem en marxa un apropament conscient a eixos processos. Els participants s’implicaran en el reconeixement i la interpretació d’aquells “sentits”, i també sentiments, que suscita la selecció d’obres sobre la que treballarem; una selecció, alhora, sotmesa al mateix procés. El resultat serà un assaig expositiu participant activament pels integrants del taller.”

Víctor del Río

DATES PRESENCIALS*:

  • Octubre: divendres 18 i dissabte 19
  • Novembre: divendres 15 i dissabte 16
  • Novembre: divendres 29 i dissabte 30
  • Desembre: dijous 12 i divendres 13
    • Divendres 13 de desembre, a les 18.30h, inauguració mostra procés, oberta al públic: Ràdio Ècfrasi.

* S’articularà un sistema de diàleg i intercanvi entre les sessions presencials.

Horaris: dijous i divendres de 16.30h a 19.30h, dissabtes d’11h a 14h

Inscripció: mitjançant correu electrònic educació@bombasgens.com, indicar nom i cognoms, professió o titulació en curs i adjuntar carta de motivació.

Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l’Art. La Fundació assumeix el 70% del preu de l’activitat.

 

Víctor Del Río és investigador i assgista, autor entre d’altres obres dels llibres: La pieza huérfana (Consonni, 2015); La querella oculta. Jeff Wall y la crítica de la neovanguardia (El Desvelo, 2012); Factografía. Vanguardia y comunicación de masas (Abada, 2010) o Fotografía objeto. La superación de la estética del documento (Ediciones Universidad de Salamanca, 2008). Col·laborador habitual de mitjans especialitzats en art i cultura visual, ha dirigit com a gestor i curador diferents projectes per a institucions museístiques i centre d’arts. Ha sigut conservador en cap del Museo Patio Herreriano de Valladolid i és professor de Teoria de l’Art en la Universidad de Salamanca, així com en el Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

No hi ha resultats per a la busca seleccionada

EDUCACIÓ

08.07.2017

30.06.2018

EN MARXA: un procés de col·laboració impulsat per FPAA

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

27.09.2017

30.06.2018

GRUP DE LECTURA 2017/2018

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

18.10.2017

07.06.2018

VISITES I TALLERS ESCOLARS 2017/2018

LLEGIR MÉS