EDUCACIÓ

05.10.2020

31.12.2020

ITINERARIS PER A LA COMUNITAT ESCOLAR 2020

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: itineraris / educació
ORIENTAT A: comunitat escolar
DATES: des del 14 d’octubre de 2020
HORARI: dimecres i dijous d’11:00 a 13:30h
AFORAMENT: 20 per itinerari
MÉS INFO: educacio@bombasgens.com

PROGRAMACIÓ ORIENTADA A L’ALUMNAT D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA, SECUNDÀRIA, BATXILLERAT I CICLES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

 

Pròximament publicarem l’oferta per al 2021

 

Dimecres i dijous el centre estarà tancat al públic. Rebrem sols grups baix reserva prèvia per a poder mantindre totes les mesures de seguretat derivades de la COVID-19.

 

L’equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art està integrat per professionals provinents de camps d’acció i coneixement diversos: arqueologia, pedagogia, història de l’art i belles arts. Esta transversalitat, junt amb les característiques singulars de l’espai (un lloc que unix art contemporani i patrimoni), fa que el programa educatiu desborde les habituals visites i /o tallers per a transformar-los en itineraris: lectures situades, adaptades a cada un dels grups que ens visiten, segons les seues edats i interessos.

Entenem els itineraris com a vies d’accés o caixes de ferramentes per a activar la reflexió, l’acció i l’experimentació, transversals al programa expositiu i als elements patrimonials.

Oferim itineraris teòric-pràctics a les exposicions i a l’edifici (fàbrica, refugi, jardí i celler) des de les perspectives següents: la imatge, el so, la paraula, el cos i l’arqueologia.

 

Descarregueu el fullet complet en PDF

 

QUÈ HE DE FER SI VULL VISITAR I REALITZAR UN ITINERARI EN BOMBAS GENS CENTRE D’ART?

  1. Informar-me de les exposicions en curs i els elements patrimonials que acull el centre en les dates que vull visitar-ho.
  2. Llegir les orientacions i plantejaments dels diferetns itineraris i aproximacions a les exposicions i els elements patrimonials.
  3. Ja puc realitzar la meua elecció. Hauré de seleccionar en el formulari: exposició/ edifici, itinerari, data, curs i idioma.
    Exemple 1: Exposició «Botàniques», el 4 de novembre de 2020, itinerari des de l’arqueología, 6é de primària, valencià.
    Exemple 2: Celler, 12 de novembre de 2020, itinerari des del so, 1er de l’ESO, castellano.
  4. Rebré un correu electrònic per a confirmar la meua reserva. En el cas que la data seleccionada estiga completa es posaran en contacte amb mi via telefònica per porposar-me alternatives.

 

EXPOSICIONS 2020 I ELEMENTS PATRIMONIALS

 

Respecte de cadascuna de les exposicions o elements patrimonials, pot triar-se des de quin punt de vista dur a terme la visita, és a dir, quin itinerari fer de cadascun dels elements:

 

 

 

 

INSCRIPCIONS

Dates: a partir del 13 d’octubre de 2020

Horari: dimecres i dijous d’11 a 13.30 h

Duració de les sessions: entre 1,5 y 2 h

Nombre màxim de participants: 20 per itinerari

Reserva de places oberta en educacio@bombasgens.com i en el 963 463 856

OBSERVACIÓ: dimecres i dijous el centre estarà tancat al públic. Rebrem només grups amb reserva prèvia per tal de mantindre totes les mesures de seguretat derivades de la COVID-19.

 

 

 

+ INFO SOBRE ELS ITINERARIS

 

La imatge
Tu em fas una fotografia, jo la passe pel Whatsapp, ella la converteix en un meme i la passa al grup. La imatge ha aconseguit dominar els processos lingüístics contemporanis. La tecnologia potencia la posada en circulació de la imatge i fragmenta la realitat redefinit-la amb xicotetes imatges hiperactives. Recórrer una exposició o un espai patrimonial amb diferents dispositius que es posicionen entre els nostres ulls i el material artístic ens portarà a apropiar-nos, dissoldre i posar al límit la realitat visual dels espais del Centre d’Art.
El so
Quan tanquem els ulls prenem consciència de tot el que sonava i no escoltàvem, ara obrirem bé ulls i orelles per captar com sonen les converses que l’espai expositiu absorbeix, les tècniques i materials emprats, o les músiques inspirades, entre d’altres. Des d’una lectura sinestèsica aprofitarem totes les vibracions presents en l’aire.
La paraula
Significat, traducció, interpretació, aprenentatge… Són alguns dels fenòmens immersos en la relació que s’estableix entre el llenguatge, el pensament i el món que ens envolta. A partir dels espais artístics i patrimonials pararem atenció a les diverses formes en què fa servir el llenguatge segons el context. Treballant la paraula com a material reflexionarem en els significats que es desprenen dels parlants, circumstàncies, motius i actituds que es manifesten en posar en acció el llenguatge.
El cos
Els nostres cossos es veuen afectats i afecten allò que els envolta. A través de tots els sentits percebem i activem el nostre sistema motor accionador de cada gest. Recorrent els diferents espais presentats a les mostres: personals, materials, animals, vegetals, físics o imaginats, ens farem conscients dels moviments passats i possibles.
L’arqueologia
Les nostres pròpies sabatilles ens parlen d’una herència que ens transporta fins al món clàssic: Nike, Asics, són marques que prenen el seu nom del passat grec i romà. Estes referències actuals ens ajuden a connectar amb la nostra memòria col·lectiva i tornar-les al present, com un bumerang. No només el nom; preguntar-nos pels materials de què estan fetes, del seu disseny, de la tecnologia emprada per fabricar-les, ens ajudarà a entendre que són un fòssil director dels nostres dies.

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

No hi ha resultats per a la busca seleccionada

EDUCACIÓ

08.07.2017

30.06.2018

EN MARXA: un procés de col·laboració impulsat per FPAA

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

27.09.2017

30.06.2018

GRUP DE LECTURA 2017/2018

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

18.10.2017

07.06.2018

VISITES I TALLERS ESCOLARS 2017/2018

LLEGIR MÉS