EDUCACIÓ

03.04.2019

24.05.2019

Joves en Marxa

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: En Marxa/ Educació
COL·LABORACIÓ: Bombas Gens Centre d’Art, Centre Jove de la FPAA, Institut Comenius
FACILITADORS: Estudi La Dula
MÉS INFO: educacio@bombasgens.com

En Marxa es transforma en 2019 en un espai per a la reflexió i creació musical adreçat als més joves. Un projecte de col·laboració entre dues branques de la Fundació Per Amor a l’Art: Bombas Gens Centre d’Art i el Centre Jove, amb la complicitat de l’Institut Comenius i l’assistència tècnica de l’estudi La Dula. L’objectiu principal d’aquesta edició és apropar i fer més accessible l’art contemporani als adolescents mitjançant fórmules innovadores en l’àmbit de la comunicació/ difusió, pedagògiques i de creació. El punt de partida per implementar el procés serà l’exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke, precisament, perquè la seua naturalesa contemporània facilitarà la connexió als moments de l’«ací» i de l’«ara» amb les persones participants, adaptant-se a un format de música urbana.

 

En aquest sentit, s’ha generat una xarxa de persones participants ampla i diversa, que contribueix, alhora, a ser una via d’enriquiment del mateix procés, però també al desenvolupament comunitari del barri. Per destacar algunes de les aliances, podem parlar de la col·laboració amb l’alumnat del Col·legi Juan Comenius, en particular, dels Cicles de Realització d’Audiovisuals i Espectacles i de So per a Audiovisuals i Espectacles, que treballaran colze a colze en el procés d’acompanyament, suport i creació junt amb agents experts com Carles Biano o Josep Winston (Frida).

 

Les metodologies empleades formen part de les eines que afavoreixen la dinamització comunitària  i partiran en tot moment de l’horitzontalitat entre l’equip facilitador i el grup de joves. Tanmateix, el protagonisme vindrà de la mà dels i les joves participants, essent un dels objectius escoltar les seues veus i les seves les inquietuds, les vies per les quals se senten més motivats i motivades a l’hora d’expressar-les i les possibles connexions que sorgeixen al voltant de l’exposició de fotografia japonesa.

 

Seran deu sessions intenses, amb diferents professionals que aniran ajustant i creant col·lectivament allò que es desitge, tot resseguint el fil conductor que és l’exposició.

Acabant el mes de maig de 2019, férem públic part d’aquest procés i presentàrem la nostra cançó: Superando barreras, amb el videoclip que prepararen els companys i companyes del Comenius. Es presentà en una festa en la Nau 0 en la que comptàrem amb DingDong System, Frida y Dj Biano.

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

No hi ha resultats per a la busca seleccionada

EDUCACIÓ

08.07.2017

30.06.2018

EN MARXA: un procés de col·laboració impulsat per FPAA

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

27.09.2017

30.06.2018

GRUP DE LECTURA 2017/2018

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

18.10.2017

07.06.2018

VISITES I TALLERS ESCOLARS 2017/2018

LLEGIR MÉS