EDUCACIÓ

10.02.2023

31.12.2023

VISITES GUIADES ESCOLARS CURS 2022/2023

DADES
PRÀCTIQUES

Dirigides a: Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat i Cicles de Formació Professional.
Duració: 50-60 minuts.
Idiomes: castellà, valencià i anglés.
Horaris: de dimecres a divendres dins de l’horari del centre d’11:00 a 14:00h i de 16:00 a 19:00h.
Tarifa única per alumne 4,5 euros / Gratuïtat per a professors.
RESERVA LA TEUA VISITA EN: reservas@bombasgens.com

Bombas Gens és un projecte gestionat per la Fundació Per Amor a l’Art. Situat en les instal·lacions de l’antiga
fàbrica homònima de bombes hidràuliques construïda entre 1930 i 1935 seguint l’estil Art Déco, el complex compta amb un refugi antiaeri construït per a aquesta fàbrica, un celler medieval i restes d’una alqueria del segle XV descobertes amb motiu de la seua restauració, així com un jardí exterior modernista.

El centre d’art alberga a més la Col·lecció Per Amor a l’Art, una col·lecció d’Art Modern i Contemporani
assessorada per Vicent Todolí. Composta per 2.629 obres d’art de 221 artistes nacionals i internacionals, la col·lecció compta amb dos eixos principals d’investigació la fotografia i l’Art Abstracte.

 

  1. Visita guiada al conjunt patrimonial: Bombas Gens és un espai únic on història, cultura, patrimoni i solidaritat s’abracen. La singularitat de les visites, realitzades per monitors amb formació especialitzada, no es deu només al projecte al qual pertanyen, sinó també als espais que conformen aquest conjunt patrimonial únic a la ciutat de València. Una antiga fàbrica de bombes hidràuliques convertida hui en Centre d’Art amb una preciosa façana Art Déco. Un refugi de la Guerra Civil que recorda que ací es fabricaven bombes de veritat durant aquest període. Un celler del segle XV totalment rehabilitat i un jardí mediterrani, que va ser el pati posterior de la fàbrica, ara ple de vida on habiten més de 120 espècies.
  2. Visita guiada a «Earth: a Retrospective». L’Ultime Crit i la Col·lecció Per Amor a l’Art: En el marc de València World Design Capital 2022, Bombas Gens ha convidat a El Último Grito a crear una proposta expositiva basada en la Col·lecció Per Amor a l’Art. En aquesta exposició, el disseny opera com a narrativa conceptual i material, així com dispositiu curatorial, esbossant una espècie de llenguatge de l’interludi i entaulant un diàleg que obri una aproximació especulativa a la naturalesa d’aquesta col·lecció i de les seues obres individuals. «Earth: A Retrospective» mostra la Col·lecció Per Amor a l’Art com una «geografia creativa» un concepte d’edició desenvolupat per Lev Kuleshov, dissenyat per a col·lidir preses de diferents llocs per a generar un nou paisatge sense fissures on transcorre la narració. Amb aquest projecte, El Último Grito mira a la Terra des d’un punt indeterminat en un espaitemps futur. Un punt en el qual la nostra memòria de la Terra es trenca i el nostre únic vincle amb ella és una col·lecció d’imatges on significat i significant es difuminen. Generada en el present tractant de reimaginar un passat des d’un futur desconegut, «Earth: A Retrospective» presenta obres de la Col·lecció Per Amor a l’Art i El Último Grito, incloent-hi artistes com Nobuyoshi Araki, Bleda i Rosa, Iñaki Bonillas, Pedro Cabrita Reis, Koji Enokura, Hans-Peter Feldmann, Inma Femenía, Paul Graham, Jonas Mekas, Mathieu Mercier, Matt Mullican, entre altres.

 

DESCARREGA’T EL DOSSIER ESCOLAR DE BOMBAS GENS

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

No hi ha resultats per a la busca seleccionada

EDUCACIÓ

08.07.2017

30.06.2018

EN MARXA: un procés de col·laboració impulsat per FPAA

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

27.09.2017

30.06.2018

GRUP DE LECTURA 2017/2018

LLEGIR MÉS
EDUCACIÓ

18.10.2017

07.06.2018

VISITES I TALLERS ESCOLARS 2017/2018

LLEGIR MÉS