EXPOSICIÓ

22.01.2022

20.03.2022

“Botánicas. Col·lecció Per Amor a l´Art” en RJB – Madrid

Itinerància a Real Jardín Botánico de Madrid

ORGANITZACIÓ: Fundació Per Amor a l’Art – Bombas Gens Centre d’Art, La Fábrica, Real Jardín Botánico de Madrid
ARTISTES: Nobuyoshi Araki, Thomas Ruff, Richard Hamilton, Karl Blossfeldt, Imogen Cunningham, Hans-Peter Feldmann, Eikoh Hosoe, Juan del Junco, Jochen Lempert, Jonas Mekas, Mathieu Mercier, Albert Renger-Patzsch, Alessandra Spranzi y Pierre Verger.
COMISSARIAT: Vicent Todolí
LLOC: Real Jardín Botánico de Madrid

L’exposició, comissariada per Vicent Todolí, és una versió estesa de l’exposició original de Fundació Per Amor a l’Art – Bombas Gens Centre d’Art que obrirà les seues portes el pròxim dissabte 22 de gener a les 12.00h en el Real Jardí Botànic de Madrid gràcies a una col·laboració amb La Fàbrica. La clausura de la mateixa serà el 20 de març de 2022.

 

La representació de plantes o formes naturals ha sigut una constant dins de la història de l’art, sent nombrosos els artistes que, des de diferents mirades –ja siga a partir de l’interés per la botànica, la fotografia objectiva o les pràctiques d’arxiu–, han posat la seua atenció en elles. Aquesta exposició, entesa com un jardí, presenta tota una sèrie de ficcions sobre el món vegetal a partir d’una selecció d’obres de la Col·lecció Per Amor a l’Art, que donen forma a la realitat de les flors i plantes més enllà de la seua condició natural per a esdevenir un relat científic, ornamental, crític o estètic.

 

La mostra crearà un “jardí interior” a les sales de la galeria, entrant en diàleg amb el Jardí Botànic. L’exposició compta amb fotografies de Nobuyoshi Araki, Thomas Ruff, Richard Hamilton, Karl Blossfeldt, Imogen Cunningham, Hans-Peter Feldmann, Eikoh Hosoe, Juan del Junco, Jochen Lempert, Jonas Mekas, Mathieu Mercier, Albert Renger-Patzsch, Alessandra Spranzi i Pierre Verger. A més, aquesta nova versió de l’exposició inclourà una sèrie de fotografies que no estaven en la mostra de Bombas Gens Centre d’Art.

 

Imatges 1 i 2: Karl Blossfeldt. Fotogravat del portfolio Unformen der Kunst [Formes originals de l’art], 1928. Col·lecció Per Amor a l’Art.

Imatge 3: Hans-Peter Feldmann, Blumenbild, 2006. Vista de instalación en Bombas Gens Centre d’Art, València, 2019. Colección Per Amor a l’Art © VEGAP

Fotos de sala: Cortesia Real Jardín Botánico de Madrid

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

EXPOSICIÓ

07.07.2022

30.06.2024

“Earth: A Retrospective”. El Ultimo Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

28.10.2023

14.04.2024

Timm Rautert i les vides de la fotografia

LLEGIR MÉS