EXPOSICIÓ

19.01.2022

15.05.2022

Double Elephant / Rodeo Drive

ORGANITZACIÓ: Bombas Gens Centre d’Art
ARTISTES: Walker Evans, Manuel Álvarez Bravo, Garry Winogrand, Lee Friedlander y Anthony Hernandez
COMISSARIAT: Julia Castelló, Sandra Guimarães, Vicent Todolí

Double Elephant / Rodeo Drive constitueix un segon capítol de l’exposició Sculpting Reality. L’estil documental en la Col·lecció Per Amor a l’Art. En aquesta mostra, es presenten dues sèries fotogràfiques clau pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l’Art que tracen un recorregut per la història de la fotografia des del concepte del documental. El projecte està comissariat per Julia Castelló, Sandra Guimarães i Vicent Todolí.

 

La sèrie Double Elephant Portfolio – Selected Photographs revela els inicis del gènere documental en la fotografia i la creació d’un estil que s’inicia en els anys trenta del segle XX. Entre 1973 i 1974, Lee Friedlander i Burt Wolf van seleccionar quinze fotografies de quatre autors que havien publicat en Double Elephant Press: Walker Evans, Manuel Álvarez Bravo, Garry Winogrand i el propi Friedlander. Els autors del portfolio reflecteixen l’inici d’aquest estil documental i la influència que sobre ell van arribar a exercir autors com Evans, però també la necessitat d’alguns fotògrafs (és el cas de Winogrand) per experimentar amb aquest llenguatge. A més, l’exposició s’acompanya d’obres de Friedlander (les popularment conegudes com The Little Screens) i Winogrand (la sèrie 15 Big Shots) per a ampliar la visió d’aquests autors amb obres també pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l’Art.

 

La sèrie Rodeo Drive (1984) de Anthony Hernandez apareix en aquesta mostra com un exemple de l’entrada del color en aquest gènere  en la dècada dels seixanta. En aquest cos de treball de 41 fotografies, Hernandez retrata els subjectes que passegen pel passatge comercial de Beverly Hills: evidència la complexitat dels espais urbans, la disparitat econòmica i la divisió racial. Com va afirmar Lewis Baltz: aquests són els vencedors… gaudint del botí de la seua victòria en Rodeo Drive.

 

Imatge 1: Anthony Hernandez. De la sèrie Rodeo Drive, 1984 © Anthony Hernandez, courtesy Galerie Thomas Zander, Cologne.

Imatge 2: Garry Winogrand. World’s Fair. New York City, New York, de la sèrie Double Elephant Portfolio, 1974 ©  The Estate of Garry Winogrand, courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco.

Imatge 3: Garry Winogrand. Texas State Fair. Dallas, Texas, de la sèrie Double Elephant Portfolio, 1964 © The Estate of Garry Winogrand, courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

EXPOSICIÓ

07.07.2022

30.06.2024

“Earth: A Retrospective”. El Ultimo Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

28.10.2023

14.04.2024

Timm Rautert i les vides de la fotografia

LLEGIR MÉS