EXPOSICIÓ

14.03.2018

10.02.2019

El pols del cos. Usos i representacions de l’espai. Col·lecció Per Amor a l’Art

ORGANITZACIÓ: Bombas Gens Centre d’Art
ARTISTES: Bernd and Hilla Becher, Helen Levitt, Cartier-Bresson, Robert Frank, David Goldblatt, Luigi Ghirri, Victoria Civera, Elger Esser, Xavier Ribas, Francesca Woodman i Matt Mullican entre altres
COMISSARIAT: Nuria Enguita i Vicent Todolí
PUBLICACIÓ: David Campany i Nuria Enguita. Editat per Fundació Per Amor a l’Art

PRORROGADA!

Aquesta exposició és la segona presentació pública de la col·lecció Per Amor a l’Art. En esta ocasió, hi ha els treballs de nombrosos artistes procedents de diferents països i èpoques per a plantejar un acostament a la construcció social de l’espai, a les formes en què representem, reproduïm, coneixem o habitem els llocs.

Autors com ara Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Robert Frank, David Goldblatt, Takashi Hamaguchi o Paul Graham, se centren a capturar la dimensió del que és col·lectiu, amb una connexió entre el lloc, l’experiència, el cos i les relacions humanes.

Altres artistes reprodueixen de manera més íntima el cos amb composicions en les quals es fon amb l’espai —Francesca Woodman— o no vol desaparéixer, com Óscar Muñoz. La ciutat també està representada com a lloc de modernitat o de conflicte entre l’arquitectura i la memòria o entre els interessos públics o privats, com ocorre en les obres d’Yto Barrada, Edward Ruscha o Xavier Ribas. També hi apareix representada, a manera d’inventari, per Bernd i Hilla Becher, Manolo Laguillo o José Guerrero.

Espais que habiten els nostres cossos, carregant-los de sentits diferents i inserint contextos culturals, polítics i socials, com exemplifiquen Antoni Miralda, Sanja Iveković o Antoni Muntadas. D’altra banda, Lewis Baltz o Timm Rautert capten, des de la distància, la urbanització conquistada pel desenvolupament tecnològic i industrial, que transforma el paisatge. Matt Mullican o Carlos Garaicoa posen l’accent, al seu torn, en el poder del llenguatge i dels signes en la definició dels espais.

La mostra fa al·lusió, en definitiva, a la possibilitat de fer visibles les relacions i els intercanvis que reprodueixen l’espai físic i social de manera quotidiana, així com el trànsit permanent del que és subjectiu al que és col·lectiu.

*Crèdits de les imatges i cortesies adjunts a la icona de text
Fotos sala: Enric Morán
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

EXPOSICIÓ

07.07.2022

30.06.2024

“Earth: A Retrospective”. El Ultimo Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

28.10.2023

14.04.2024

Timm Rautert i les vides de la fotografia

LLEGIR MÉS