EXPOSICIÓ

04.07.2019

13.10.2019

Herències. Les alqueries de l’horta de València

ORGANITZACIÓ: Fundació Per Amor a l’Art – Bombas Gens Centre d’Art
COMISSARIAT: Paloma Berrocal

Aquesta exposició és una aposta per explorar el món de les alqueries de l’extraradi de València, lloc antany ocupat per horta històrica i bestiar.

Les alqueries, emblemes d’un mode de vida tradicional relacionat amb l’economia agrària, van ser més que mers habitatges d’hortolans, arribant a constituir, juntament amb les barraques, els edificis emblemàtics d’un paisatge cultural centenari.

La visió d’aquesta exposició s’allunya de l’anàlisi de les alqueries com a arquitectures i de la imatge idíl·lica d’aquests edificis com a habitatges en un etern jardí en què els seus ocupants, vestits per a l’ocasió, posen per quadres costumistes.

Intentem posar el focus en aspectes relacionats amb la microhistòria i l’etnologia. Mostrem coneixements adquirits a través de l’arqueologia sobre l’ús dels espais a l’interior d’aquestes cases i dels seus canvis al llarg del temps, sobre els diferents aspectes que tenien els seus exteriors en temps remots, sobre els treballs que es feien en les seues dependències i sobre alguns dels secrets que amagaven al seu interior.

Els materials exposats provenen en tots els casos d’excavacions arqueològiques de València i el seu entorn. Són un xicotet grup de peces ceràmiques, algunes d’elles destinades a ser usades en la taula, d’altres a auxiliar en l’elaboració de matèries primeres i altres que, amb la seua senzillesa, ens mostren vivències dels seus habitants en moments molt concrets de la nostra història.

 

INAUGURACIÓ EL 4 DE JULIOL A LES 20H

FOTO 1: Andrés Fabert, Vista de l’horta periurbana a l’oest de València, Biblioteca Valenciana Nicolau Primitu. Col.lecció José Huguet
FOTO 2: Llorenç Mansilla, Plànol del territori extramurs de la parròquia de Sant Tomás, 1722. Esglèsia de Sant Tomàs Apàstol, València
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

EXPOSICIÓ

07.07.2022

30.06.2024

“Earth: A Retrospective”. El Ultimo Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

28.10.2023

14.04.2024

Timm Rautert i les vides de la fotografia

LLEGIR MÉS