EXPOSICIÓ

27.04.2023

26.11.2023

MIRALDA. HONEYMOON: UNCLASSIFIED

ORGANITZACIÓ: Bombas Gens Centre d’Art
ARTISTA: Antoni Miralda
COMISSARIAT: Sandra Guimarães
Exposició tancada els dies 15, 16 i 17 de setembre.

Exposició tancada els dies 15, 16 i 17 de setembre.

Honeymoon Project (1986-1992) és un projecte de l’artista Antoni Miralda (Barcelona, 1942) que va tindre lloc a través d’una sèrie d’accions cerimonials entorn de l’enamorament i posterior enllaç matrimonial entre dos monuments històrics: el de Cristòfor Colom, en el port de Barcelona, i l’Estàtua de Llibertat, en la badia de Nova York. Aquestes accions es van desenvolupar amb la premissa de crear un projecte intercontinental que celebrara l’intercanvi d’idees, productes i tradicions entre dues cultures situades a banda i banda de l’Atlàntic, així com posar de manifest una relació naturalment antagònica per les seues simbologies de la conquesta d’Amèrica i l’alliberament dels Estats Units, respectivament. El projecte es va celebrar a través d’una trentena d’actes i cerimonials, oberts al públic i amb la implicació de milers de participants; va generar al voltant de 40 objectes (vestits, sabates, anells i regals), dissenyats i realitzats a mesura dels monuments, i es va desenvolupar al llarg de tres continents (Europa, Amèrica i Àsia) amb la implicació de més de 20 ciutats.

«Honeymoon: Unclassified» és una exposició documental que revelarà per primera vegada els projectes inèdits que Miralda va concebre en el marc de Honeymoon Project i que mai van arribar a realitzar-se, presentant una sèrie de dibuixos preparatoris originals dels regals de noces i accions cerimonials no realitzades, així com altres materials documentals que contextualitzen i tracen una cronologia de les fites principals del projecte.

Aquesta exposició es planteja amb motiu de l’exhibició de la Sabata Góndola (1990-2023) en Bombas Gens: una gran escultura, en forma de sabata i convertida en góndola, que va ser un “regal” de la ciutat de Venècia per a l’Estàtua de la Llibertat com a part de la llista de regals per a aquest enllaç. Aquesta monumental peça, realitzada a mesura del peu de l’Estàtua de la Llibertat, es va presentar en el Pavelló Espanyol de la 44ª Biennal de Venècia i va navegar pel Gran Canal. En aquesta ocasió, serà Bombas Gens Centre d’Art la seu en la qual la Sabata Góndola es veja per primera vegada a Espanya.

A propòsit de la mostra i la presentació de la Sabata Góndola, se celebrarà una desfilada a la ciutat de València seguit d’una sèrie d’actes cerimonials oberts al públic.

 

 

 

 

Presentació de la Sabata Góndola en col·laboració amb la Fundació Museo Reina Sofía i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

Projecte realitzat amb el suport de DKV Seguros

 

Antoni Miralda, Honeymoon: Unclassified, 2023 © Bombas Gens Centre d’Art; Miralda / FoodCultura Archive / Foto: Tania Castro

 

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

EXPOSICIÓ

07.07.2022

30.06.2024

“Earth: A Retrospective”. El Ultimo Grito i la Col·lecció Per Amor a l’Art

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

17.02.2023

15.10.2023

Carlos Bunga. Performar la naturalesa

LLEGIR MÉS
EXPOSICIÓ

13.07.2023

01.10.2023

“SOMEBODIES: CUNNINGHAM, IVEKOVIĆ, WOODMAN” (PHOTOESPAÑA, MADRID)

LLEGIR MÉS