COMUNICACIÓ

21.02.2018

ARCO concedix a la Col·lecció Per Amor a l’Art un dels seus Premis “A” al Col·leccionisme

La Fundació ARCO, impulsada per IFEMA, ha atorgat els Premis “A” al Col·leccionisme. En aquesta 22ª edició, ha concedit a la Col·lecció Per Amor a l’Art un dels sis guardons que reconeixen el valor artístic dels fons de col·leccionistes i institucions, així com la seua tasca en el suport a la difusió de l’art contemporani.
Concretament, el Patronat i el Consell Assessor de la Fundació ARCO han volgut premiar aquesta col·lecció per la posada en marxa de Bombas Gens Centre d’Art a València, on s’exhibeix la mateixa.

La col·lecció premiada és propietat de José Luis Soler i Susana Lloret. El 2014 el matrimoni va crear la Fundació Per Amor a l’Art, amb la missió de sensibilitzar i compartir en tres àrees: ajuda social, malalties rares i art. “Ens sentim molt honrats per rebre aquest premi. Per Amor a l’Art és una col·lecció privada que vam iniciar el meu marit i jo fa anys amb el compromís de construir una col·lecció de qualitat, sense ànim de lucre i amb una destinació pública. Vam fer realitat aquest somni posant la col·lecció a disposició de la Fundació Per Amor a l’Art i del seu centre d’art, Bombas Gens, que dirigeix Nuria Enguita. Aquest reconeixement ens transmet més il·lusió encara per continuar en el camí de compartir la col·lecció amb el públic”, ha afirmat Susana Lloret, directora de la Fundació Per Amor a l’Art.

Per Amor a L’Art és una col·lecció d’art modern i contemporani amb inclinació a l’abstracció en pintura, escultura i cinema. Gran part de la col·lecció, que compta amb l’assessorament de Vicente Todolí, la componen autors nacionals i internacionals que treballen amb fotografia, molts d’ells representats en profunditat. Es podria definir com una col·lecció d’exposicions, que actualment compta amb més de 1.800 obres de més de 140 autors.

La Fundació ARCO ha premiat també a cinc importants col·leccions més. Per la qualitat de les seues obres i les exposicions realitzades a Madrid i París, a la col·lecció Alicia Koplowitz – Omega Capital; de Portugal es distingeix la tasca d’Armando Martins i la seva família, que cada mes de maig mostren les seues obres al Palau de Correio Mor; a la Col·lecció Ella Fontanals Cisneros per la visibilitat que la seua col·lecció i la Fundació CIFO han donat als artistes de Llatinoamèrica. I també pel seu patrimoni llatinoamericà del segle XX s’ha premiat a la Col·lecció d’Art Llatinoamericà de The Museum of Fine Arts Houston, que pròximament inaugura una nova ala dedicada a la mateixa. Finalment, s’ha premiat a Luis Paulo Montenegro (Brasil), les obres del qual es poden veure a la Fundació Banco Santander fins al mes de maig de 2018.

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS