COMUNICACIÓ

09.02.2017

Bombas Gens Centre d’Art estrena identitat visual i xarxes socials

_
Es ret homenatge al passat de l’antiga fàbrica i el connecta amb el seu futur.
_

9/2/17
En el compte enrere per a la seua inauguració oficial esta primavera, Bombas Gens Centre d’Art presenta la identitat corporativa amb la qual es donarà a conèixer davant el gran públic. Dissenyada per l’Estudi Gallén+Ibáñez, partix d’un motiu ornamental déco extret de la reixa de l’edifici que representa una font. “El nou centre d’art té la seu a una antiga fàbrica de bombes hidràuliques, i no podíem obviar-ho. Hem volgut retre homenatge al passat d’este singular edifici tant en la seua identitat verbal com en la seua identitat visual”, afirma la dissenyadora Marisa Gallén. Este motiu
d’aigües és molt adequat com a tribut al passat de l’edifici, però a més és significatiu perquè les dos sèquies més importants de la ciutat, Mestalla i Rascanya, passen per davant seu. “Hem simplificat el motiu fins arribar a una forma icònica que ens recorda a una B, aconseguint un símbol potent i carregat de significat”, explica Carmina Ibáñez, coautora del disseny.

La marca del centre d’art impulsat per la Fundació Per Amor a l’Art compleix tres premisses: ser contemporània, ser recognoscible i ser formalment sintètica. “Creiem que és una icona original, sòlida, dinàmica i fàcilment reconeixible que destacarà en el paisatge urbà i gràfic, el que contribuirà a una ràpida imposició de la marca”, assegura Nuria Enguita, directora de Bombas Gens Centre d’Art. Així, el logotip es construeix amb una tipografia de pal sec inspirada en les tipografies de les avantguardes històriques, molt especialment en les que apareixen en els elements publicitaris de l’antiga fàbrica. Aquesta elecció expressa tant respecte per la tradició com voluntat de progrés. “Este era un dels aprioris per part de la Fundació Per Amor a l’Art, en el seu desig de mantenir en el possible la memòria del lloc. I pensem que s’ha complit”, afirma la directora de la Fundació, Susana Lloret.

L’àmplia experiència de l’estudi de disseny Gallén+Ibáñez en projectes culturals al llarg dels seus 30 anys de trajectòria ha estat una de les claus perquè fos el seu estudi el que desenvolupés el logotip i la imatge corporativa de Bombas Gens Centre d’Art. Gallén+Ibañez és “un xicotet laboratori de disseny on els treballs es fan a mida per al client”, segons les seves pròpies declaracions, i compta amb nombrosos treballs per a institucions culturals com Teatres de la Generalitat, el Festival Ensems de Música Contemporània, el Palau dels Arts Reina Sofia, la companyia Micalet, la sala d’exposicions lametro o ARTEMADRID, així com publicacions per institucions com l’Ajuntament de València o la Generalitat Valenciana, entre moltes altres.

Paral·lelament a la seva identitat corporativa, Bombas Gens també ha estrenat esta setmana perfil a les xarxes socials: a Facebook (BombasGens), Twitter (@BombasGens) i Instagram (bombasgens). Des d’allà s’aniran comunicant les principals informacions que genere el centre d’art, es compartiran continguts inspiracionals, i es promourà la creació d’una comunitat d’usuaris amb interessos afins.

 

EL PROJECTE
Bombas Gens serà la seu de la Fundació Per Amor a l’Art. El projecte contempla la creació d’un centre d’art modern i contemporani dirigit per Nuria Enguita que ocuparà les cinc naus principals. A més, s’alçarà un edifici amb una estructura integrada en el conjunt que comprendrà un centre de dia de suport convivencial per a xiquets i xiquetes del barri d’entre 6 i 16 anys en risc d’exclusió social, i el Centre de Coordinació de l’Equip Wilson, dedicat a la investigació i divulgació de la Malaltia de Wilson. Tot això comunicat per passadissos i patis enjardinats.

 

LA FUNDACIÓ
La impulsora de esta iniciativa es la Fundació Per Amor a l’Art. Una entitat dedicada a l’art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció “Per Amor a l’Art” al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i l’ajuda social (atén als més necessitats, principalment xiquets en situació de vulnerabilitat). Es preveu que, després d’obtindre les autoritzacions pertinents, la Fundació establisca la seua seu en Bombas Gens en la primavera del 2017 i desenvolupe allí la seua triple activitat.

Per a sol·licitar més informació, poden contactar amb la Responsable del Departament de Comunicació de la Fundació: anavalls@fpaa.es

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS