COMUNICACIÓ

17.10.2017

Bombas Gens Centre d’Art presenta el seu programa d’activitats culturals i educatives

  • 17/10/17

Tres mesos després de la seua inauguració, Bombas Gens Centre d’Art amplia la seua programació. Hui s’ha donat a conèixer l’oferta d’activitats culturals que acompanyaran les diferents exposicions del centre, així com els tallers didàctics destinats a públic escolar.

El programa ha estat presentat este matí en roda de premsa, iniciada amb les paraules de la directora de la Fundació Per Amor a l’Art, impulsora del projecte Bombas Gens: “La clau del nostre projecte és compartir i sensibilitzar en cadascuna de les àrees que abordem: ja siga art, malalties rares o infància en risc d’exclusió. El programa d’activitats que presentem hui per a Bombas Gens Centre d’Art suposa un pas més en este sentit, perquè estes activitats educatives i culturals són fonamentals per apropar i augmentar l’interès per l’art en públics molt diferents”, ha explicat Susana Lloret.

Unes activitats que estan en marxa des de la inauguració del centre el passat mes de juliol, i que en el seu curt recorregut ja han pogut gaudir de l’acceptació del públic. “Estem molt satisfets amb la resposta de la gent. Les quotes s’han cobert en pràcticament la totalitat de les activitats que hem organitzat, i fins i tot per a algunes d’elles les places s’han arribat a esgotar en menys d’una hora. Per això, en esta nova temporada anem a consolidar les línies de treball actuals, però incorporant també diverses novetats “, ha explicat Sonia Martínez.

Entre les novetats a què fa referència la Coordinadora d’Activitats Culturals i Educatives estan els laboratoris amb artistes, que s’iniciaran la setmana que ve amb el fotògraf Manolo Laguillo, les master class, que arrancaran amb Paul Graham, o les visites guiades per restauradors i conservadors. “Hem volgut també que no falten al programa activitats que contribueixen a establir vincles duradors amb el nostre entorn com és el cas del Club de lectura, l’espai de trobada veïnal ‘En Marxa’, o diferents col·laboracions amb el col·legi Juan Comenius” , ha afirmat Martínez.

També es dóna continuïtat a “Processos”; una aposta del Centre d’Art perquè els artistes expliquen directament al públic, sense intermediaris, les
particularitats del seu procés de creació. Després de Bleda i Rosa, Inma Femenía serà la pròxima artista a oferir esta sessió.

 

OFERTA DIDÀCTICA

Si la seua programació cultural ja compta amb cert recorregut públic, el Centre d’Art s’estrena ara en el que a oferta didàctica es refereix. I és que a partir de demà, 18 d’octubre, rebrà grups d’escolars per als quals ha preparat visites dialogades, tallers i treballs en aula que atendran els diferents nivells i etapes educatives, des de 3r d’infantil a batxillerat.

“Tant les activitats educatives que proposem com les culturals sorgeixen de les diferents exposicions que tenim en curs i del propi edifici. Les considerem i tractem com a part del programa de Bombas Gens. Un dels reptes dels centres d’art és connectar amb el públic i que les persones senten que l’art és una manera de comprendre el món i reflexionen entorn d’ell. I per això les activitats són fonamentals“, ha explicat Núria Enguita, directora de Bombas Gens Centre d’Art.

 

EQUIP DE MEDIADORS

Les activitats educatives seran dinamitzades per mediadors que incentivaran el diàleg, la imaginació i l’experimentació tant de l’alumnat com del professorat. La incorporació d’este equip al Centre d’Art ha estat sens dubte un dels principals èxits de Bombas Gens. Des de la seua obertura, este grup de professionals ofereix visites gratuïtes tant d’art com patrimonials, i atén en sala al públic que demanda informació perquè l’obra exposada li resulte més accessible. Una iniciativa pionera que ha estat molt aplaudida pels visitants de Bombas Gens Centre d’Art, i que tindrà continuïtat en la nova temporada.

L’FUNDACIÓ PER AMOR A L’ART

La impulsora d’esta iniciativa és la Fundació Per Amor a l’Art. Una entitat dedicada a l’art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció “Per Amor a l’Art” al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i la ajuda social (atén els més necessitats, principalment menors en situació de vulnerabilitat). La Fundació desenvolupa en Bombas Gens la seua triple activitat.

 

Per sol·licitar més informació, podeu contactar amb la Responsable de Comunicació de Bombas Gens: anavalls@bombasgens.com

 

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS