COMUNICACIÓ

17.01.2020

Bombas Gens participa al festival d’art i gastronomia Fest/n

València es convertirà en la capital de la cultura gourmet amb la celebració de l’Fest/n. La cita gastronòmica i cultural s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de València. El festival ofereix experiències gastronòmiques úniques i autèntiques combinades amb art, dansa, lírica, visites guiades o debats maridades amb el millor producte de proximitat.

En el cas de Bombas Gens, el centre d’art ha programat debats gastronòmics amb Ricard Camarena, visites a les seues exposicions i el celler medieval que finalitzaran amb una copa de vi valencià, i una visita especial que recorre les sales d’art i el restaurant de Camarena.

També participen en la iniciativa espais emblemàtics com el Centre del Carme Cultura Contemporània, Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Fundació Bancaixa, Palau de les Arts, Berklee, Convent Carmen, al Celler de el S. XIII, o el Mercat de Colom, així com les principals galeries d’art contemporani de la ciutat, com Luis Adelantado, Ana Serratosa, Rosa Santos, Shiras Galeria, Set Espai d’art i Galeria Thema.

L’acte de presentació ha comptat amb les intervencions d’Emiliano García, regidor de Turisme; Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme; Alejandro de el Toro, xef i president del Programa de gastronomia de Visit València; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i president Programa de Cultura i Oci de Visit València.

Durant la seua intervenció, el regidor de turisme ha assenyalat que “la gastronomia és cultura: projecta la nostra identitat i ens defineix com a societat. I en aquest festival es fusionen les dues disciplines en una, oferint experiències úniques i irrepetibles que no podrien experimentar-se en un altre lloc”.

“Fest/n és, sobretot, un exemple de l’enorme voluntat de col·laboració – tant de la part cultural com de la part gastronòmica- i de la capacitat que té València d’impulsar iniciatives innovadores i creatives que sumen individualment, però que sobretot ens enriqueixen com a ciutat “, ha destacat el regidor de turisme.

Per la seua banda, Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme ha qualificat d'”extraordinari i singular” el format, la filosofia i l’essència de la iniciativa. Fusionar disciplines és un exercici d’audàcia, perquè gastronomia i art junts són una aposta de valor. Els nostres escenaris culturals juntament amb la gastronomia comporten redescobrir aquests espais i garantir una experiència única. És la versió millorada de tot. El component artístic de la gastronomia té ja un reconeixement, però ací s’aconsegueix el maridatge perfecte per oferir un producte final molt interessant”.

Segons Alejandro de el Toro “València viu els seus millors moments a nivell gastronòmic. La ciutat ha donat un salt qualitatiu increïble, gràcies a l’aposta del sector per la qualitat i la professionalització”. Així mateix, ha afegit que aquest fet “és una oportunitat i una responsabilitat, que requereix que tots treballem en la mateixa direcció per posicionar la gastronomia de València ciutat on li correspon estar”.

El director de el Consorci de Museus, Jose Luis Pérez Pont ha manifestat que “treballem per fer dels centres d’art llocs de vida quotidiana, espais de convivència entre l’art, en totes les seues manifestacions i els públics, on el que importa són les emocions i valors que la ciutadania s’emporta de la seua experimentació en contacte amb l’art. I en aquest camí d’interrelació de les arts, anem a sumar una nova experiència, a través de la gastronomia i de les creacions dels grans de la cuina a València”.

Pérez Pont ha afegit que “treballem perquè la cultura siga un pol d’atracció turístic que contribuïsca a redefinir altres relats de València cap a l’exterior”.

Fest/n és una iniciativa impulsada per Visit València, i que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a més de Renfe i Vueling.

PER A INSCRIURE’S EN LES ACTIVITATS, CLICK ACÍ

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS