COMUNICACIÓ

23.04.2018

Els veïns de Bombas Gens desenvolupen un projecte en el Centre d’Art

· Integrats en el grup “En Marxa”, han dissenyat tres itineraris amb parades en llocs rellevants del barri.
· Una exposició recull el seu treball i es pot visitar fins al 13 de maig.

Fer permeable el centre d’art al context més immediat. Aquest ha estat des del principi un dels objectius prioritaris de la Fundació Per Amor a l’Art, impulsora de Bombas Gens. És per això que, des d’abans fins i tot de la seua inauguració, es va decidir crear un dispositiu de participació veïnal que ho permetera. Es tracta d'”En Marxa”, un grup integrat per persones provinents de diferents àmbits amb el denominador comú d’habitar al barri de Marxalenes o els seus voltants que, des de fa mesos, es reuneixen periòdicament al centre d’art per treballar en una sèrie de dinàmiques promogudes per l’estudi de sociologia La Dula.

Així, a partir de les exposicions inaugurals de Bombas Gens, el col·lectiu ha anat trobant els seus interessos fins arribar a la idea de treballar amb el territori, de recuperar-lo i portar-lo al present, no tant des de l’enyorança com des de la projecció de futur.

El resultat de tot aquest treball es va traslladar al públic general aquest diumenge, a través d’una sèrie d’activitats dissenyades per reivindicar llocs significatius per al grup, mostrar-los i narrar-los a altres persones o trobar referències musicals comunes.

La primera d’elles va consistir en el recorregut de tres itineraris dissenyats i guiats pel grup, amb parades en diversos llocs rellevants del barri. Rememorar el naixement de la barriada i el seu desenvolupament des de 1947 fins a l’actualitat, recórrer l’antiga horta de Marxalenes i les seues alqueries, i realitzar un viatge en el temps repassant els mitjans de transport que han connectat la ciutat amb el barri van ser els tres leitmotivs principals d’aquestes rutes.

Seguidament, es va inaugurar una exposició que recull el procés de treball realitzat i amplia informació sobre els llocs elegits pel grup. Tot això amenitzat per una selecció musical realitzada pels mateixos veïns. Es pretenia així fer rememorar als assistents, oferir-los un aperitiu, ballar i compartir vivències des dels anys 70 fins a l’actualitat a partir de l’experiència de tres generacions.
La mostra es podrà visitar fins el diumenge 13 de maig en horari d’obertura del centre d’art.

INTEGRANTS DEL GRUP “EN MARXA”

* Veïns: Amparo Pastor Ricós, Ángeles Mena Polo, Carmen Laborda Ferrero, Carmen Prieto Prieto, Carmen Sospedra Orellano, Ginés Vera Bellido, Inma Vegas Martín, Jana Sospedra Orellano, José Manuel Fenollosa López, Joana Latorre Mansanet, Manuela Aparicio Aparicio, Paula Martín Martínez, Pilar Hernández Yuste, Rafael Latorre Mansanet, Teresa Jiménez López, Xaro Garcés Peréz.
* Facilitadors del procés: Mireia López i Lluís Benlloch (La Dula)
* Facilitadores des Bombas Gens: Nuria Enguita i Sonia Martínez
* Fotografia i audiovisual: Ali A. Maderuelo i Sonia Martínez
* Disseny expositiu i maquetació glossari: Ali A. Maderuelo i Julia Castelló
* Edició textos i traducció: Núria Enguita i Julia Castelló
* Col·laboració sonora: Alumnes de l’Institut Comenius

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS