COMUNICACIÓ

04.12.2018

Ens convertim en “aula” de projectes educatius de llarg termini

La Fundació Per Amor a l’Art fa un pas més en Bombas Gens en el que a didàctica museística es refereix. Després de l’èxit obtingut en els seus tallers per a escolars, amb totes les places cobertes per al present curs, el Centre d’Art es converteix ara en “aula” on desenvolupar diversos projectes educatius de llarg recorregut. “Els tallers didàctics d’una sola jornada es queden curts per a determinats centres interessats en treballar Bombas Gens d’una manera més integral. Aquest any acollirem tres projectes educatius per donar resposta a aquesta continuïtat que ens sol·licitaven. Conflueix així l’interès d’aquests col·legis amb una de les principals línies de treball de Bombas Gens, que consisteix en desenvolupar amb certs grups, tant d’escolars com de persones adultes, activitats d’acompanyament i aprenentatge compartit, processos que requereixen una temporalitat expandida”, explica la coordinadora d’activitats culturals i educatives del Centre d’Art, Sonia Martínez.

D’aquesta manera, els col·legis Nuestra Señora del Carmen y San Vicente de Paúl (València), Escuela 2 Cooperativa d’Ensenyament (Paterna) i Dr. Olóriz (València), comptaran amb Bombas Gens per estudiar diverses matèries.

COL·LEGI NUESTRA SEÑORA DEL CARMEN Y SAN VICENTE DE PAÚL
El col·legi Nuestra Señora del Carmen y San Vicente de Paúl desenvoluparà un projecte anual amb l’exposició de l’artista noruega Anna-Eva Bergman com a base, i treballarà quatre eixos amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO: paisatge, gènere, abstracció i memòria .

Segons la professora d’educació plàstica i visual de l’esmentat centre, Carmen Prieto, “Ens vam adonar que, tot i estar a escassos metres de Bombas Gens, els nostres alumnes no estaven familiaritzats amb el Centre d’Art. Amb aquest projecte pretenem que l’integren en la seua vida quotidiana, i per extensió a la de les seues famílies. Creiem que és una bona manera de que els alumnes entren al museu i que el museu isca al barri “.

ESCUELA 2 COOPERATIVA D’ENSENYAMENT
Escuela 2 participa amb un projecte que va Més enllà de l’art, com el seu propi nom indica. La seua metodologia partix de l’art contemporani i el connecta amb les vivències personals dels alumnes. Entenent-lo des de la globalitat, i no únicament com una disciplina plàstica, s’exploraran les múltiples possibilitats que ofereix en totes les etapes de l’escola: des d’Infantil a Secundària.

“Eixir de les aules et dóna la possibilitat d’aprendre més enllà de les parets del col·legi, i t’apropa a un currículum en principi no programat, però no per això menys interessant des del punt de vista de l’aprenentatge, ja que parteix de l’anàlisi i la reflexió que els mateixos alumnes realitzen després de la visita al museu. Ens interessa molt, a més, Bombas Gens com a espai, en tant que és un lloc que ha patit moltes transformacions al llarg del temps”, afirma Ana Montagud, directora d’Escuela 2.

CEIP DR. OLÓRIZ
El vincle del Col·legi Dr. Olóriz amb Bombas Gens es va generar des de l’Àrea Social de la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA). I és que des de fa dos anys, FPAA imparteix en el centre educatiu al taller d’art emocional per a menors vulnerables Divertart amb resultats molt positius. Arran d’aquesta sinergia, els alumnes del col·legi han realitzat diverses visites al Centre d’Art i és ara quan s’ha decidit anar més enllà i plantejar un especial Divertart infantil a Bombas Gens en col·laboració amb el Centre Jove de FPAA. Segons la seua responsable, Sole Martínez, “No tot el que sentim podem expressar-ho amb paraules, i de vegades un entorn complex pot dificultar-ho encara més. Per això volem oferir als xiquets l’oportunitat de que expressen mitjançant les seues creacions el que senten, el que pensen … el que els costa transmetre verbalment”

Els tres projectes culminaran amb una exposició dels treballs realitzats al llarg de l’any en Bombas Gens.

 

Il.lustració: Carolina Ugarte
COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS