COMUNICACIÓ

27.05.2019

Es presenta a Bombas Gens el videoclip del projecte “Joves en Marxa”

Apropar i fer més accessible l’art contemporani als adolescents. Aquest ha estat un dels principals èxits de “Joves en Marxa”; el projecte col·laboratiu que la Fundació Per Amor a l’Art ha desenvolupat des dels seus àrees social i d’art.

Així, partint d’una visita a l’exposició de fotografia japonesa de Bombas Gens Centre d’Art, un grup d’adolescents del barri de Marxalenes de València ha elaborat un videoclip, lletra i música incloses.

El procés ha durat prop de dos mesos, i en ell s’han implicat diversos agents com l’estudi La Dula, els alumnes de 1r de so per a audiovisuals i 2n de realització d’audiovisuals de l’Institut Juan Comenius, o els músics Biano, Josep Winston de Frida i DingDong System.

Aquests tres últims van amenitzar també la festa de presentació del videoclip que va tindre lloc divendres passat a Bombas Gens i que celebrava, a més, la consecució dels principals objectius que es volien assolir amb aquest procés.

I és que des del principi s’ha buscat propiciar un espai en el qual escoltar i, per què no, crear trap, rap i altres músiques urbanes. On aprendre a utilitzar càmeres professionals, dissenyar coreografies, escriure lletres o triar localitzacions. En definitiva, generar un ritme, entès com una possibilitat per inventar maneres de fer i relacionar-se, per crear xarxes i intercanviar referències i interessos entre joves adolescents, professionals i artistes. Tot això explorant metodologies i aprenentatges entre institucions veïnes, desplaçant-nos des de l’educació reglada a la no reglada, de l’art a allò social o de l’escriptura a l’audiovisual.

En definitiva, un espai per a l’escolta, l’aprenentatge compartit i la creació col·lectiva que pensem que hem aconseguit generar amb escreix. ¡I per això vam brindar tots junts amb orxata!

FOTOS: Mónica Galera
COMUNICACIÓ

11.12.2019

Bombas Gens difondrà la Col·lecció Per Amor a l’Art via “Ràdio Ècfrasi”

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

04.11.2019

Posem el focus en el fenòmen del fotollibre japonés de la mà d’I. Kaneko

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

31.10.2019

Bombas Gens llança una nova oferta de visites guiades exprés

LLEGIR MÉS