08.06.2018
Bombas Gens Centre d’Art ha presentat aquest matí Caminant a la península Ibèrica; l’exposició individual del londinenc Hamish Fulton, que s’inaugura hui després d’un col·loqui amb l’artista i que es pot visitar fins al proper 4 de novembre.
Comissariada per Nuria Enguita i organitzada en col·laboració amb la Colección INELCOM Arte Contemporáneo (Madrid) i espaivisor, la mostra reuneix una selecció de treballs realitzats durant diverses caminades de l’artista. I és que Fulton ha fet del caminar la seua pràctica artística, erigint-se així com un exemple de les possibilitats de l’art com a espai d’experimentació plàstica i conceptual.
“L’artista va decidir amb només 27 anys quee caminar seria la fàbrica del seu art, la seua única raó de ser. I a això s’ha dedicat des de llavors, partint sempre d’una premissa ecològica. Un dels fets més destacables de la seua obra és que no pretén intervenir en la naturalesa, sinó deixar la menor petjada possible”, ha explicat Nuria Enguita, directora de Bombas Gens Centre d’Art. És precisament el registre d’aquests passejos (a través de diferents suports com fotografies, dibuixos, gravats, escultures, textos o murals) el que s’exposa en Caminant a la península Ibèrica. Una mostra l’eix central de la qual és la caminada a través del Benicadell que l’artista va realizar en 2016 atenent a la proposta plantejada per Vicente Todolí, assessor de les col·leccions Per Amor a l’Art i Inelcom.
“Els propietaris de les dues col·leccions comparteixen un vincle sentimental amb el Benicadell, atès que un és d’Atzeneta d’Albaida i l’altre és de la Pobla del Duc. Jo ja havia treballat anteriorment amb Fulton i vaig pensar que la força d’aquesta muntanya mítica de l’interior de la Comunitat Valenciana podia encaixar molt bé tant en el treball de l’artista com en les dues col·leccions”, ha afirmat Todolí.
Aquest treball forma part d’un dels projectes de mecenatge desenvolupats per la Fundació Per Amor a l’Art, i ha derivat en aquesta exposició que, segons les paraules del propi artista, “és un comentari sobre la nostra manera de viure; les carreteres estan fetes per als cotxes però les podem recórrer caminant. Seguir caminant es converteix en una crítica a allò establert, al que ens marca la tecnologia. Ens veiem influïts per unes regles, però jo no propose una alternativa sinó una manera diferent de relacionar-se amb la terra mateixa”.
28.12.2022
12.12.2022
16.09.2022