COMUNICACIÓ

08.06.2018

L’ALCALDE DE VALÈNCIA VISITA BOMBAS GENS

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat este matí Bombas Gens Centre d’Art, que ha posat com a exemple del potencial cultural de la ciutat «que guanya força dia a dia», i també dels fruits de la col·laboració público-privada per a dotar València i els seus barris d’«infraestructures de primera magnitud que dignifiquen tota la ciutat i, en este cas, especialment el barri de Marxalenes». Vora 67.000 persones han visitat Bombas Gens des que va concloure la seua rehabilitació i va obrir les seues portes com a centre d’art, al juliol farà un any.

«És un projecte en el qual des del primer moment hem treballat amb il·lusió des de diferents regidories del Govern de la Nau, també per a resoldre alguns aspectes complicats i derivats del fet que en passades legislatures no estava planificada este destí cultural i artístic. Estic molt satisfet. És una infraestructura cultural de primera magnitud per a la ciutat, que dignifica a tota València i especialment al barri de Marxalenes», ha afirmat Joan Ribó, alcalde de València, després de la visita que hui ha realitzat al centre d’art, on ha tingut com a amfitriones a Susana Lloret, directora general de la Fundació Per Amor a l’Art, i a la directora de Bombas Gens, Nuria Enguita.

«Cal destacar també els aspectes de tipus social i de dinamització cultural del barri que s’estan escometent des d’ací, i per damunt de tot la col·laboració cultural entre les iniciatives privades i les administracions públiques. Crec que Bombas Gens n’és un exemple molt bo, un dels millors. La iniciativa privada té moltes coses que pot fer, i nosaltres hem d’ajudar, impulsar i col·laborar braç a braç perquè la potència cultural d’esta ciutat vaja guanyant dia a dia. El de Bombas Gens és un cas que prestigia tota la ciutat de València, que li dóna molta força, i açò em satisfà», ha afegit Ribó, que ha pogut visitar les diferents exposicions, el jardí artístic, el celler datat d’entre 1490 i 1510 i el refugi construït, i ara rehabilitat, en esta antiga fàbrica de bombes hidràuliques.

Susana Lloret, directora general de la Fundació Per Amor a l’Art, ha assegurat que «tenim molt a agrair a l’alcalde i a l’equip municipal que ha estat durant tot este temps donant suport perquè açò tirés endavant en temps i hora com nosaltres teníem previst». Lloret ha citat, entre altres, les delegacions d’Activitats i d’Urbanisme, que «tant han contribuït al fet que Bombas Gens Centre d’Art poguera obrir les seues portes. Eixa ajuda ha sigut molt important i solament puc tindre paraules d’agraïment i reconeixement de tots els que treballem ací i esperem estar a l’altura de les expectatives».

FOTOS: Ajuntament de València

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS