COMUNICACIÓ

22.07.2020

L’exposició de foto japonesa que s’xhibí a Bombas Gens viatja a PHotoESPAÑA

El festival PHotoESPAÑA ha presentat hui al Círculo de Bellas Artes de Madrid l’exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke, integrada per un conjunt de fotos pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l’Art. Es pot afirmar que aquesta selecció constitueix la col·lecció més important de fotografia japonesa del període 1957-1972, en mans privades, fora del Japó.

La mostra, que ja es va exhibir en Bombas Gens Centre d’Art en 2019, viatja ara fins a Madrid complint així una de les missions principals de la Fundació Per Amor a l’Art, que consisteix a difondre i compartir l’esmentada col·lecció.

Entre 1957 i 1972 es va produir al Japó una transformació radical en el llenguatge fotogràfic de la mà d’un grup de fotògrafs que va començar a desenvolupar el seu treball durant la postguerra. Aquesta renovació va tindre lloc en paral·lel als grans canvis econòmics, culturals i psicosocials d’aquest període; uns anys marcats per enfrontaments socials, principalment contra l’herència americana de l’ocupació.

Comissariada per Nuria Enguita i Vicent Todolí, La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke reuneix una selecció d’imatges d’aquesta època realitzades per Toyoko Tokiwa, Ikkō Narahara, Shōmei Tomatsu, Eikoh Hosoe, Akira Satō, Kikuji Kawada, Hiroshi Hamaya, Takashi Hamaguchi, Yutaka Takanashi, Takuma Nakahira, Daido Moriyama i Tamiko Nishimura.

La major part d’aquests fotògrafs van pertànyer a dos col·lectius que sacsejarien el panorama fotogràfic del moment: l’agència VIVO (1959-1961) i la revista Provoke (1968-1970). Els dos grups estan representats en aquesta exposició.

Per segon any consecutiu, la Col·lecció Per Amor a l’Art torna a formar part d’un dels festivals estatals de fotografia més importants i amb més repercussió. Es compleix així un doble objectiu: establir xarxes de col·laboració fora de València i que aquest fons artístic transcendisca més enllà de Bombas Gens Centre d’Art.

La mostra podrà visitar-se fins el 25 d’octubre de 2020.

  • COMPARTIR
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

11.08.2022

Horari especial pròxims festius i tancaments parcials d’àrees

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

05.07.2022

Així és la fundació que impulsa Bombas Gens

LLEGIR MÉS