COMUNICACIÓ

25.10.2017

Manolo Laguillo realitza un alçament fotogràfic del barri de Marxalenes organitzat per Bombas Gens

Potenciar la creació artística, difondre-la, trencar la barrera entre el públic i l’artista i compartir coneixements. Són alguns dels objectius que la Fundació Per Amor a l’Art s’ha proposat complir en Bombas Gens. Per a això, el Centre d’Art ha programat un conjunt d’activitats que arranquen hui amb un laboratori amb Manolo Laguillo.

El reconegut fotògraf està realitzant amb els assistents al laboratori un alçament fotogràfic del barri de Marxalenes, on es troba ubicat Bombas Gens. Es convertirà així durant 3 dies en l’àmbit d’actuació d’aquest laboratori la intenció última del qual és localitzar, a través de la fotografia, aquesta ciutat quotidiana que generalment no veiem.

“Normalment s’aposta pel centre i es desaprofita tot el que queda més allunyat d’ell, deixant perdre la vitalitat d’allò perifèric. Em sembla molt interessant que la Fundació Per Amor a l’Art haja optat just per la tendència contrària, recuperant Bombas Gens i aprofitant aquesta vitalitat que nosaltres anem a explotar també en aquest laboratori “, afirma Laguillo.

L’obra de Manolo Laguillo s’ha centrat en un documentalisme directe que descriu espais urbans, molts d’ells en transformació. Les seues imatges, allunyades d’una idea romàntica del paisatge, reflecteixen les tensions socials, econòmiques i polítiques del desenvolupament contemporani. Un treball, part del qual, ha produït la Fundació Per Amor a l’Art en la seua labor de mecenatge.

“Coneixíem la sensibilitat de Manolo Laguillo per aquest tipus d’espais, per això en el seu dia li vam encarregar que documentés l’estat inicial de Bombas Gens. Ara fem un pas més en aquesta col·laboració becant 15 privilegiats, que podran aprofitar el seu talent i coneixements mitjançant aquesta activitat”, explica Susana Lloret, directora de la Fundació Per Amor a l’Art.

A part del laboratori, Manolo Laguillo impartirà també el divendres a les 19h. una conferència d’entrada lliure en el marc de l’exposició “Històries de Bombas Gens”. Forma part del programa de conferències i seminaris que el Centre d’Art ha projectat per tal de dotar d’un marc de pensament i reflexió addicional a les exposicions.

 

MANOLO LAGUILLO  (Madrid, 1953)

Catedràtic de fotografia en la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Comissari d’exposicions. Professor convidat en la Hochschule für Bildende Künste de Braunschweig, Alemanya, entre 1986 i 1992.

Va estudiar Filosofia i Germàniques en la Universitat de Barcelona. La seua tesina de llicenciatura (1984) va versar sobre Walter Benjamin, i la seua tesi doctoral (1987) sobre el concepte de l’autoria a la fotografia. La seua trajectòria fotogràfica comença al voltant de 1975 i s’estén sense interrupció fins l’actualitat.

D’entre les seues més de quaranta exposicions individuals cal destacar la que dedica al MACBA en 2007 (Barcelona 1978-1997), i la de 2013 al Museo ICO de Madrid (Razón y Ciudad), a més de les realitzades a la Galeria Casa Sin Fin (Madrid i Càceres) entre 2013 i hui. Els seus treballs fotogràfics més recents són en Japó (2014), Lavapiés (2014), Las Provincias (2014-2015), de Montcada al mar: un levantamiento del Besòs (Colegio de Arquitectos de Catalunya, 2016-2017), i Región (MUSAC / FCAYC, León, 2017).

L’interés de Manolo Laguillo per la tècnica i la filosofia de la fotografia, l’ha portat a escriure quatre llibres que van contribuir a emplenar diversos buits bibliogràfics.

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS