COMUNICACIÓ

11.03.2019

Moriyama, artista exposat a bombas Gens, guanya el Hasselblad

  • Part de la seua obra pertany a la Col·lecció Per Amor a l’Art, i s’exhibix actualment en l’exposició del centre d’art valencià La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke.
  • Atorgat per la Fundació Hasselblad, el premi es considera el guardó de fotografia més important del món.

El fotògraf japonès Daidō Moriyama ha sigut proclamat guanyador del prestigiós premi de fotografia Hasselblad 2019. Segons la Fundació Hasselblad, “se li ha concedit per ser un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, cèlebre pel seu enfocament radical tant del medi com del tema. El seu estil audaç i intransigent ha ajudat a generar un ampli reconeixement de la fotografia japonesa en un context internacional. Influenciat pel fotògraf William Klein, els escrits de Jack Kerouac, James Baldwin i el teatre experimental de Shūji Terayama, Moriyama al seu torn ha inspirat a les següents generacions de fotògrafs, no només al Japó, sinó també a tot el món”.

Moriyama va contribuir a la renovació fotogràfica que es va produir al Japó després de la Segona Guerra Mundial, en paral·lel als grans canvis econòmics i culturals d’aquesta època, marcada per enfrontaments socials, principalment contra l’herència americana de l’ocupació. Una ruptura propiciada per la revista Provoke (1968-1970), de la qual va ser integrant, i que entenia la fotografia com un llenguatge alternatiu.

La Fundació Per Amor a l’Art exhibeix actualment en Bombas Gens Centre d’Art algunes de les seues obres realitzades durant aquest període; una trentena de peces pertanyents a la Col·lecció Per Amor a l’Art que formen part de l’exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke. La mostra es pot visitar de manera gratuïta fins a febrer de 2020.

 

EL PREMI INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA HASSELBLAD

El premi Hasselblad és un guardó internacional de fotografia que atorga anualment la Fundació Hasselblad. Pren el seu nom de l’industrial i fotògraf suec Victor Hasselblad, inventor de la rèflex Hasselblad 6 x 6 centímetres de lent única i de la 1600F, que el 1969 es va fer mundialment famosa quan la NASA la va escollir per al primer viatge a la lluna.

Instituït el 1980 a la ciutat de Göteborg i dotat amb 110.000 €, és el premi més important de fotografia del món, concedit en edicions anteriors a artistes de la talla d’Henri Cartier-Bresson, Richard Avedon, Robert Frank, Irving Penn, Susan Meiselas, David Goldblatt, Óscar Muñoz o Paul Graham.

 

FOTOS: Jabali Studio
COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS