COMUNICACIÓ

04.09.2019

Revolucionem els tallers escolars amb una oferta educativa a la carta

Seria possible explicar-los als escolars la Guerra Civil a través del so? I que conegueren una pintura abstracta de Nicolás Ortigosa mitjançant l’arqueologia? I si fos la dansa la que els s’aproximés a una fotografia del japonès Daido Moriyama? És el que pretén aconseguir la Fundació Per Amor a l’Art, que segueix innovant en el seu centre d’art Bombas Gens. El museu valencià acaba de llançar una revolucionària oferta educativa en què es deixen enrere els tallers “pre-dissenyats” i són ara els propis centres escolars els que es podran configurar a la carta les activitats que realitzaran. Es busca així incentivar el diàleg, la imaginació i l’experimentació per part de l’alumnat i el professorat. “En les dues temporades anteriors ens vam adonar que els tallers que oferíem es transformaven en la pràctica, atenent les característiques i interessos de cada grup. És per això que en aquest nou curs hem volgut donar el salt i treballar en eines transversals que aconseguisquen que cada sessió siga realment diferent, i atenga a la diversitat d’expectatives i procedències de cadascun dels participants”, afirma la responsable d’activitats, Sonia Martínez.

ITINERARIS PERSONALITZATS

Així, la programació de Bombas Gens orientada a la comunitat escolar es compon ara d’itineraris de lectura a les exposicions i al propi edifici (antiga fàbrica, refugi antiaeri i celler medieval), que cada centre escolar podrà decidir en funció de les característiques del grup i els seus interessos: què fer, en quin idioma, en quin nivell… però també des de quina perspectiva.

“Els itineraris parteixen d’un primer contacte entre els visitants i les exposicions o els elements patrimonials. I, en base a aquesta experiència, hauran de generar una proposta d’intervenció en l’espai expositiu amb una sèrie de llenguatges: el so (música, sons quotidians), el cos (dansa, performance), l’arqueologia (investigació del material de les obres), la imatge (fotografies, memes) o la paraula (rap, poesia, semàntica)”, explica Carles À. Saurí.

EQUIP MULTIDISCIPLINARI DE MEDIACIÓ

Saurí forma part, juntament amb Eva Bravo, Laura Pastor, Cristina Montiano i Sara Losada, de l’equip de mediació de Bombas Gens que dissenya i desenvolupa aquest programa. Totes elles són professionals provinents de camps d’acció i coneixement diversos: arqueologia, pedagogia, història de l’art i belles arts; el que permet la transversalitat que es proposa des del centre d’art.

Dirigida a l’alumnat d’educació primària, secundària, batxillerat i cicles de formació professional, la programació educativa s’activarà el pròxim mes d’octubre. No obstant això, la inscripció ja està oberta a www.bombasgens.com.

Per tal d’explicar als docents les visites i tallers ofertats i aclarir possibles dubtes, s’han convocat sengles sessions informatives l’11 i 18 de setembre a les 12h, per a les quals es requereix confirmació d’assistència al mail: educacio@bombasgens.com

Tant les activitats educatives com les culturals que es desenvolupen en Bombas Gens són gratuïtes gràcies a la Fundació Per Amor a l’Art.

  • COMPARTIR
COMUNICACIÓ

29.05.2020

Inma Femenía produïx una exposició ex profeso per a Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

26.05.2020

Bombas Gens torna amb un recorregut que recull la seua essència

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

14.05.2020

En mode virtual. Així celebrará Bombas Gens el Dia dels Museus

LLEGIR MÉS