COMUNICACIÓ

24.10.2018

Xavier Ribas impartix un laboratori fotogràfic a Bombas Gens

Connectar amb el barri on s’ubica Bombas Gens a través de la fotografia, indagar sobre ell, i construir relats visuals entorn del passat, el present i el futur de Marxalenes. És el que estan portant a terme els participants del laboratori que Xavier Ribas imparteix aquests dies a Bombas Gens Centre d’Art.

“La meua proposta consisteix a llançar textos i conceptes, pensar-los conjuntament, discutir-los, i eixir a posar-los en pràctica al barri. La idea és que qüestionem tots junts les nostres pròpies pràctiques fotogràfiques, ja siguen professionals o amateurs. No tinc la intenció de proposar altres formes de fotografiar, suposadament millors, sinó que més bé pretenc aportar materials que puguen ajudar a reflexionar millor i més críticament sobre el que mirem “, explica Ribas.

Per a això, l’artista parteix de tres idees que donen títol al laboratori: Desplaçaments, desorientacions i desarrelaments. Tres conceptes amb prefix ‘des’ dels que Ribas es val per convidar a repensar nocions com la localitat, l’orientació, l’arrelament, o la pertinença. Tot això en diàleg amb l’exposició que ara mateix s’exhibeix al Centre d’Art El pols del cos. Usos i representacions de l’espai, i que

inclou obres del fotògraf.

Aquest laboratori forma part del programa d’activitats de mecenatge cultural a Bombas Gens projectat per la Fundació Per Amor a l’Art. En paraules de la seua directora, Susana Lloret, “Per a la Fundació l’artista és el primer, i ho demostrem amb accions com aquesta, que tenen com a objectiu no només apropar l’art al públic, sinó també al propi artista. En la nostra curta experiència, ja hem pogut comprovar el valor que té per als usuaris del centre d’art poder escoltar, preguntar i aprendre directament de l’artista. Per això fem possible, sempre que tenim l’ocasió, aquest tipus d’activitats ‘de persona a persona’ “.

“A part d’aquesta activitat, i per tal de que puguen interactuar amb l’artista el major nombre de persones possible, Xavier Ribas impartirà també aquest dijous a les 18:30h una conferència d’entrada lliure. Forma part del programa de conferències i seminaris que hem projectat des del Centre d’Art, amb l’objectiu de dotar d’un marc de pensament i reflexió addicional a les exposicions”, afegix Sonia Martínez, Coordinadora d’Activitats de Bombas Gens.

COMUNICACIÓ

28.12.2022

Així és la fundació que impulsa el projecte Bombas Gens

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

12.12.2022

Catàlegs a la venda

LLEGIR MÉS
COMUNICACIÓ

16.09.2022

DONACIÓ SANG EN BOMBAS GENS EL 19 DE SETEMBRE

LLEGIR MÉS